Vrijwilligerswerk van de toekomst

Online lezing over vrijwilligerswerk van de toekomst

Facet Vrijwilligerssteunpunt organiseert donderdag 26 november van 13.30 tot 15.00 uur een online lezing met Lucas Meijs, hoogleraar strategisch Filantropie en Vrijwilligerswerk aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De lezing gaat over de vrijwilligers en het vrijwilligerswerk van de toekomst en in crisissituaties.

De tijden veranderen. Er is steeds meer vraag naar vrijwilligers. De vergrijzing in vele bestuurlijke functies van de (vrijwilligers)organisaties, technische ontwikkelingen en werkdruk van de professionele begeleiders en bijvoorbeeld de participatiewet laten zien dat er verschuivingen zijn in het vrijwilligerswerk. Voor sommigen is het vanzelfsprekend en voor anderen is het een dwang om vrijwilligerswerk te doen.

Hoe kijken we naar de vrijwilligers van de toekomst en gaan we hier in crisissituaties mee om? Hoe toegankelijk en open zijn wij als organisaties voor elkaar? Hoe toegankelijk zijn wij om die juiste en goede vrijwilligers binnen te halen? Hoe staat het vrijwilligerswerk straks erbij in de zorg -en welzijnssector?   Hoogleraar Lucas Meijs zal vanuit zijn deskundigheid zijn visie en ervaringen over deze vragen en andere delen. Tevens is er ook ruimte voor interactie waarbij u vragen kunt stellen aan dhr. Meijs.

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden voor de online lezing kan via de Vrijwilligersacademie, 0180 – 432350 of . Neem voor meer informatie contact op met Suat Tas, consulent Vrijwilligerswerk bij Facet Ridderkerk, via of 06 – 34 08 71 57.

Datum

26 november 2020

Tijd

13:30 - 15:00
QR Code

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *