Cursus PowerPoint voor vrijwilligers

Facet Vrijwilligerssteunpunt organiseert in samenwerking SeniorWeb een praktische basiscursus Microsoft PowerPoint voor vrijwilligers. In de cursus ‘PowerPoint van A tot Z’ leer je hoe je met dit computerprogramma een pakkende presentatie kunt maken. Dat kan handig zijn om binnen het vrijwilligerswerk een activiteit, verhaal, verslag of werk duidelijk en aantrekkelijk te presenteren voor een groter publiek.

Invulling cursus

Aan de orde komen de basis en het samenstellen van een presentatie, animatie-effecten maken en het gebruik van media als video en geluid. Je leert hoe je dia’s maakt, teksten en afbeeldingen toevoegt en hoe je de opmaak kunt instellen. Daarnaast is er aandacht voor het goed presenteren van jouw boodschap voor de bühne. Tijdens de lessen ga je ook al aan de slag met PowerPoint. Hiervoor zijn laptops aanwezig, maar je kan ook een eigen laptop meenemen (dit mag zowel een Windows PC zijn als een Apple MacBook). De cursus bestaat uit drie lessen met een oefen-huiswerkopdracht. Het is mogelijk om de gemaakte opdracht in de groep te presenteren.

Waar en wanneer?

Deze cursus behandelt de beginselen, van de deelnemers wordt verwacht dat ze vaardig zijn met een computer. Er is ruimte voor vragen uit de groep. Docenten van SeniorWeb verzorgen de lessen die wekelijks plaatsvinden op dinsdag van 9.30 uur tot 12.00 uur. De cursus start op 11 juni en vindt plaats in het kantoor van Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5. De kosten bedragen € 15,00 inclusief handleiding.

Inschrijven

Inschrijven kan via Facet Vrijwilligerssteunpunt, , 0180 – 430 440. Er is beperkt plaats. Aanmelden kan tot 7 juni onder vermelding van de organisatie waar men vrijwilliger is.

Datum

11 juni 2019

Kosten

€ 15,00

Locatie

Schoutstraat 5
Categorie
QR Code