Cursus omgaan met rouw en verlies

Donderdag 2 mei starten wij, samen met Karaat Mantelzorg, met een 8-wekelijkse cursus ‘omgaan met rouw en verlies’ voor mensen die een dierbare verloren zijn. De cursus vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur op 2, 9, 16 en 23 mei en 6, 13, 20 en 27 juni op het kantoor van Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5.

Heeft u iemand verloren door overlijden en heeft u behoefte aan ondersteuning en gesprekken? Het kan helpend zijn om in gesprek te gaan met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Het verlies kan nog maar een paar maanden terug zijn geweest, maar kan ook al wat langer geleden zijn. In de cursus krijgt u zicht op uw eigen rouwproces en handreikingen hoe nu verder te gaan.

Gesprek, steun, aandacht voor elkaar en het eigen proces hebben een belangrijke plaats in de bijeenkomsten. Tijdens de cursus worden verschillende thema’s langsgelopen die aan de hand van verschillende methodieken en materialen worden doorgewerkt. Thema’s die u mag verwachten zijn ‘zorg voor uzelf’, ‘omgaan met emoties en gevoelens’, ‘bijzondere dagen’, ‘rouw’ en ‘toekomstperspectief’. Aan het eind van de cursus heeft u nieuwe inzichten en vaardigheden ontdekt voor het omgaan met het verlies in uw leven.

De lessen worden verzorgd door Masé Sutterland. Masé werkt sinds 1984 in de gezondheidszorg en is gespecialiseerd als rouwbegeleider en werkt daarnaast als docent. Zij werkt zowel vanuit haar eigen praktijk Hartseer te Rotterdam als op locatie.

Aanmelden en kosten

Aanmelden voor deze cursus kan via , 0180 – 432 350 of aan de receptie van  ons kantoor aan de Schoutstraat 5 te Ridderkerk. De kosten voor deelname bedragen € 25,00 voor acht lessen, inclusief boek. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Mineke Boon, Mantelzorgconsulent van Karaat Mantelzorg, Henny de Wilt of Frances Kroeze, ouderenadviseurs van Facet Ridderkerk via  0180 – 432 350.

Datum

02 mei 2019

Kosten

€ 25,00

Locatie

Schoutstraat 5
Categorie
QR Code