Beweegkriebels in Slikkerveer en Bolnes

De Brede School heeft de afgelopen twee weken, in samenwerking met Facet Ridderkerk, lessen beweegkriebels uitgevoerd op de verschillende basisscholen en kinderdagverblijven in Slikkerveer en Bolnes. Tijdens deze les, die de kinderen voornamelijk buiten hebben gekregen, speelden de peuters en kleuters zes verschillende spelletjes.

Met de lessen beweegkriebels worden jonge kinderen gestimuleerd om in beweging te komen en blijven. Door mee te doen aan de lessen, kunnen kinderen ook contact maken met leeftijdsgenootjes. Ze leren samen spelen, plezier te hebben, maar ook om teleurstellingen te verwerken. Kinderen die veel buiten (en binnen) spelen, zijn beter toegerust om gezond en evenwichtig op te groeien. Ze hebben relatief minder kans op ongevallen en herstellen sneller bij ziekte.

Om het project af te sluiten, is er op zaterdag 6 oktober een afsluiting van de lessen. Hier kunnen ouders met hun kind(eren) naar toe komen. Iedereen is welkom van 09.30 tot 10.30 uur op het Krajicek Court in Bolnes aan de Noordstraat en van 12.00 tot 13.00 uur op het Cruyff Court aan de Van Beethovenstraat in Slikkerveer. De kinderen ontvangen een stempelkaart en kunnen samen met hun ouders de uitgezette spellen spelen. Na ieder spel ontvangen zij een tempel en bij een volle stempelkaart krijgen zij een kleine verrassing. De Brede School coördinatoren hopen op een grote opkomst!

Datum

06 oktober 2018
QR Code