Een etalage vol vrijwilligerswerk: Mensen maken Ridderkerk

Met de campagne ‘Mensen maken Ridderkerk’ zet Facet Vrijwilligerssteunpunt vrijwillige inzet in de schijnwerpers. Tot 27 september presenteren twintig maatschappelijke organisaties zich met posters in winkelcentrum Het Winkelhart in Ridderkerk-centrum.

Etalage vol advertenties

Op de winkelruit bij de ingang van de Jorishof vind je een etalage vol advertenties. Je kan direct zien aan welk mooi werk en goede doelen jij bij kan dragen. Denk bijvoorbeeld aan een dierenbuddy, verkeersregelaar, maaltijdbezorger, helpen bij de sportvereniging, taalvrijwilliger, maatje voor een oudere, als presentator of in de techniek bij de lokale radio, meedenker bij sociaal beleid, beweegmaatje, begeleider van vluchtelingen, ondersteuner van een jong gezin of gastvrouw/heer in de bibliotheek of wijkcentrum.

Vrijwilligerswerk maakt de omgeving mooier

Junaidah Beun, vrijwilligersconsulent bij Facet Vrijwilligerssteunpunt: “Ridderkerk telt al veel mensen die vrijwilligerswerk doen. Hun werk is van groot belang. Het is een verbindende factor in de samenleving. Vrijwilligerswerk geeft voldoening en brengt je in contact met mensen die je anders nooit had ontmoet. Het maakt het leven en de omgeving mooier, warmer, completer en rijker.”

Wil jij ook meewerken aan dit mooie werk en goede doelen? Bekijk de oproepen op de posters, vraag eens in je omgeving wat je kunt doen of kijk op de vrijwilligersvacaturebank: www.vacaturebank.facetridderkerk.nl.

‘Mensen maken Ridderkerk’ is een onderdeel van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021.

Voor meer informatie kan je terecht bij Facet Vrijwilligerssteunpunt aan de Schoutstraat 5 of via 0180 – 430 440 of .

Feestweek in WVC Bolnes

Wijkvoorzieningencentrum Bolnes (WVC Bolnes) organiseert van 20 tot en met 24 september verschillende activiteiten. Tijdens deze feestweek zijn bewoners van alle leeftijden welkom om gezellig te komen kijken, mee te doen en kennis te maken met andere buurtbewoners. WVC Bolnes zorgt voor versnaperingen voor alle bezoekers tijdens de feestweek. Continue Reading Feestweek in WVC Bolnes

Actieve gastles bij u thuis

Heeft u interesse in schilderen, fotografie, muziek, dans, beeldhouwen of een andere vorm van kunst en cultuur? Met de een-op-een-gastlessen van het project Cultuur Dichtbij leert u iets nieuws of bent u actief bezig. U krijgt een inkijkje bij de kunstenaars en zij vertellen u meer over hun vakgebied en/of passie. Continue Reading Actieve gastles bij u thuis