Een etalage vol vrijwilligerswerk: Mensen maken Ridderkerk

Met de campagne ‘Mensen maken Ridderkerk’ zet Facet Vrijwilligerssteunpunt vrijwillige inzet in de schijnwerpers. Tot 27 september presenteren twintig maatschappelijke organisaties zich met posters in winkelcentrum Het Winkelhart in Ridderkerk-centrum.

Etalage vol advertenties

Op de winkelruit bij de ingang van de Jorishof vind je een etalage vol advertenties. Je kan direct zien aan welk mooi werk en goede doelen jij bij kan dragen. Denk bijvoorbeeld aan een dierenbuddy, verkeersregelaar, maaltijdbezorger, helpen bij de sportvereniging, taalvrijwilliger, maatje voor een oudere, als presentator of in de techniek bij de lokale radio, meedenker bij sociaal beleid, beweegmaatje, begeleider van vluchtelingen, ondersteuner van een jong gezin of gastvrouw/heer in de bibliotheek of wijkcentrum.

Vrijwilligerswerk maakt de omgeving mooier

Junaidah Beun, vrijwilligersconsulent bij Facet Vrijwilligerssteunpunt: “Ridderkerk telt al veel mensen die vrijwilligerswerk doen. Hun werk is van groot belang. Het is een verbindende factor in de samenleving. Vrijwilligerswerk geeft voldoening en brengt je in contact met mensen die je anders nooit had ontmoet. Het maakt het leven en de omgeving mooier, warmer, completer en rijker.”

Wil jij ook meewerken aan dit mooie werk en goede doelen? Bekijk de oproepen op de posters, vraag eens in je omgeving wat je kunt doen of kijk op de vrijwilligersvacaturebank: www.vacaturebank.facetridderkerk.nl.

‘Mensen maken Ridderkerk’ is een onderdeel van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021.

Voor meer informatie kan je terecht bij Facet Vrijwilligerssteunpunt aan de Schoutstraat 5 of via 0180 – 430 440 of .

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren in WVC West op vrijdag 2 augustus 2024! Iedere eerste vrijdag van de maand wordt een speciale...

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk op zaterdag 27 juli van 9:30 – 12:00 uur vindt het Repair Café Ridderkerk plaats. Heeft u...

Mantelzorg gaat altijd door

Mantelzorg gaat altijd door

“Mantelzorg gaat altijd door” Facet Mantelzorg vraagt deze zomer speciale aandacht voor mantelzorgers die nadeel...

Gezellig muziek maken

Gezellig muziek maken

Gezellig muziek maken Kom en doe mee met onze muzikale seniorengroep! Heb je altijd al van muziek gehouden en speel je...

Zentangle/Droedel workshop

Zentangle/Droedel workshop

Zentangle/Droedel workshop Zentangle is een kunstvorm waarbij een klein kunstwerk ontstaat door kleine, herhalende...