Een etalage vol vrijwilligerswerk: Mensen maken Ridderkerk

Met de campagne ‘Mensen maken Ridderkerk’ zet Facet Vrijwilligerssteunpunt vrijwillige inzet in de schijnwerpers. Tot 27 september presenteren twintig maatschappelijke organisaties zich met posters in winkelcentrum Het Winkelhart in Ridderkerk-centrum.

Etalage vol advertenties

Op de winkelruit bij de ingang van de Jorishof vind je een etalage vol advertenties. Je kan direct zien aan welk mooi werk en goede doelen jij bij kan dragen. Denk bijvoorbeeld aan een dierenbuddy, verkeersregelaar, maaltijdbezorger, helpen bij de sportvereniging, taalvrijwilliger, maatje voor een oudere, als presentator of in de techniek bij de lokale radio, meedenker bij sociaal beleid, beweegmaatje, begeleider van vluchtelingen, ondersteuner van een jong gezin of gastvrouw/heer in de bibliotheek of wijkcentrum.

Vrijwilligerswerk maakt de omgeving mooier

Junaidah Beun, vrijwilligersconsulent bij Facet Vrijwilligerssteunpunt: “Ridderkerk telt al veel mensen die vrijwilligerswerk doen. Hun werk is van groot belang. Het is een verbindende factor in de samenleving. Vrijwilligerswerk geeft voldoening en brengt je in contact met mensen die je anders nooit had ontmoet. Het maakt het leven en de omgeving mooier, warmer, completer en rijker.”

Wil jij ook meewerken aan dit mooie werk en goede doelen? Bekijk de oproepen op de posters, vraag eens in je omgeving wat je kunt doen of kijk op de vrijwilligersvacaturebank: www.vacaturebank.facetridderkerk.nl.

‘Mensen maken Ridderkerk’ is een onderdeel van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021.

Voor meer informatie kan je terecht bij Facet Vrijwilligerssteunpunt aan de Schoutstraat 5 of via 0180 – 430 440 of .

Filmmiddag in West

Filmmiddag in West

Filmmiddag in West Vrijdag 1 juli wordt de film Mamma Mia getoond in het Wijkcentrum West. De aanvang is 13.30 uur en...

Creatieve workshops in Rijsoord

Creatieve workshops in Rijsoord

Creatieve workshops in Rijsoord De Cultuur Camping is dé plek waar u samenkomt om verschillende creatieve workshops te...

Senioren Zomerfestijn 2022

Senioren Zomerfestijn 2022

Senioren Zomerfestijn  Facet Ridderkerk organiseert in de zomervakantie vanaf maandag 11 juli 2022 verschillende...

Dagje uit voor jong en oud

Dagje uit voor jong en oud

Dagje uit voor jong en oud Met dank aan Rotary Ridderkerk de Waal hebben ouderen én jongeren op zondag 22 mei mogen...