Drukbezochte Gezondheidsbeurs ‘FIT op alle fronten’ was een groot succes!

Op vrijdag 22 maart 2024 werd de eerste editie van de Gezondheidsbeurs Ridderkerk ‘FIT op alle fronten’ georganiseerd door Facet Ridderkerk. Ruim 300 bezoekers kwamen langs om te luisteren naar de diverse lezingen op het gebied van gezond ouder worden, in gesprek te gaan met de verschillende organisaties op de informatiemarkt, te bewegen bij de workshops en om te netwerken onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers gemaakt door Stichting De Overburen.
De opening werd verricht door wethouder Fleur Stip, die veel waarde hecht aan een FIT Ridderkerk op allerlei fronten. Daarna volgde een interessante lezing van Jaap Jongbloed over vitaliteit. Hij zette het publiek letterlijk in beweging en gaf tips en adviezen over vitaal ouder worden.

Tijdens de beurs werden verschillende facetten van gezond ouder worden belicht. Zo vertelde onder andere de Politie over oplichting en fraude, en gaf de Rabobank informatie over bancaire zaken. Aafje was aanwezig om dementie te laten ervaren doormiddel van een VR-bril, huisarts Jeanette Caljouw sprak de bezoekers toe over overgangsperikelen, Anita Kooistra over gezonde slaap, Visio over slechtziendheid, Jan de Koning over goed ademen en nog veel meer. Ook waren er verschillende sport- en beweegaanbieders, die workshops gaven zoals o.a. Walking Football, Parkinson boksen, yoga, dans en seniorenfit. Op de informatiemarkt kon men ook een gezondheidsmeting laten doen bij Aafje en de apotheker. Er was informatie over vrijwilligerswerk, mantelzorg, ouderenactiviteiten, alzheimer en financiële zaken.
RTV Ridderkerk was de hele middag en avond aanwezig om diverse mensen te interviewen. Met de nieuwste uitgave van het magazine “Ridderkerk Langer Gezond” gingen de bezoekers tevreden de deur uit.

Een leuke terugkoppeling van onze bezoekers: “Wij willen jullie hartelijk bedanken voor de leuke, gezellige, afwisselende en informatieve middag en avond. Het was supergoed georganiseerd en behalve veel nuttige informatie werden wij ook rijkelijk verwend met allerlei lekkers. Heel leuk dat jullie ook zoveel interessante gastsprekers hebben uitgenodigd. Een groot compliment voor alle mensen die (ongetwijfeld heel hard) hieraan gewerkt hebben en de Gezondheidsbeurs tot een groot succes hebben gemaakt.”

Onze dank gaat uit naar de vele samenwerkingspartners, vrijwilligers, gastsprekers, Stichting De Overburen en het Gemini College. We kunnen terugkijken op een geslaagde eerste editie van FIT op alle fronten en er zijn nu al voornemens om het evenement in 2025 terug te laten komen.