Geen evenementen gevonden!

DigiKoffer

De DigiKoffer is een koffer waarin allerlei handige en slimme hulpmiddelen zitten om ouderen langer zelfstandig thuis te kunnen laten wonen. De DigiKoffer is ontwikkeld voor senioren of mensen met een beperking. Tijdens bijeenkomsten worden inwoners bewust gemaakt dat zorg niet altijd meer voor handen is en dat langer thuiswonen de norm wordt.

 

Wat zit er in de DigiKoffer?

Er zitten ongeveer 24 slimme producten in de koffer zoals een leesliniaal, tandpastadispenser, automatische blikopener of sleutel zoeker. Ook de robotkat die geaaid kan worden, miauwt en beweegt heeft een plekje in de koffer. Verder zit er een senioren tablet in met verschillende handige apps.
Alle producten ondersteunen ouderen bij hun dagelijks handelen of hun dagelijkse verzorging.

Naast fysieke producten kunnen wij ook informeren over online mogelijkheden, zoals de GGD Appstore. Hierin staan verschillende handige apps, zoals bijvoorbeeld een app die je herinnert om medicijnen in te nemen: https://www.ggdappstore.nl/.

Doelgroep

De koffer is ontwikkeld voor en met senioren, maar het kan zijn dat producten ook aansluiten bij mensen met een beperking.

 

Interesse?

Facet Ridderkerk beschikt over een DigiKoffer en promoot deze tijdens verschillende bijeenkomsten. Hier kan je de producten aanraken, voelen en uitproberen.
Facet Ridderkerk is geen verkoper van de producten uit de koffer, maar kan u wel vertellen waar deze te verkrijgen zijn.

De producten zijn los aan te schaffen.
U moet zelf zorgen (of met hulp van familie of kennissen) voor het bestellen en betalen van het product.

Hierbij een paar voorbeelden van producten die op YouTube gepresenteerd worden:
1. De DigiKoffer in beeld: de automatische blikopener
2. De DigiKoffer in beeld: de tandpastadispenser

Vrijwilligers

Inmiddels hebben wij 3 vrijwilligers bereid gevonden om ons te helpen met promoten, we zijn altijd op zoek naar meer vrijwilligers. Heb je interesse of ervaring met bepaalde producten, dan horen wij dat graag.

Overige informatie

Er zijn ook hele handige apps voor senioren ontwikkeld.

Life transscriptie is bijvoorbeeld een gratis app voor slechthorenden, je legt de telefoon tijdens een gesprek op tafel en kunt zo meelezen wat er gezegd is.

GGD Appstore toont verschillende handige apps, zoals bijvoorbeeld een app die je herinnert om medicijnen in te nemen: https://www.ggdappstore.nl/

Wendy Snel

Wilt u meer informatie? Neem contact op met Wendy Snel.

Mail Wendy