Dagje uit voor jong en oud

Met dank aan Rotary Ridderkerk de Waal hebben ouderen én jongeren op zondag 22 mei mogen genieten van een dagje uit naar vogelpark Avifauna in Alphen aan de Rijn. Ouderen- en jongerenwerkers van Facet Ridderkerk hebben hun krachten gebundeld om deze dag te realiseren.

Het uitje naar Avifauna was een zonnige dag met een heerlijke maaltijd, goed gezelschap en meer dan genoeg bezienswaardigheden. Toch is er op deze mooie dag het meest genoten van de interactie die er plaatsvond tussen de ouderen en de jongeren. Een groepje van 8 jongeren heeft de gehele dag geholpen om ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Ondanks dat zij het druk hebben gehad met de begeleiding van de ouderen tijdens de lange wandeling door het vogelpark, spreken zij achteraf vol enthousiasme van een geslaagde dag. “Dat is toch het mooiste wat je kan doen, mensen een lach op hun gezicht bezorgen”, aldus één van de jongeren. Ook de ouderen hebben achteraf hun waardering uitgesproken voor de jongeren. Erg leuk dat ze dit voor ons willen doen, gaf een van de ouderen aan.

Na het succes van deze dag komt er een vervolg op zondag 26 juni in de vorm van een uitje voor jong en oud naar diergaarde Blijdorp. Ouderen worden zelf hiervoor benaderd maar er zijn nog enkele plaatsen vrij. Ook deze dag zal worden georganiseerd door Facet Ridderkerk met dank aan Rotary Ridderkerk de Waal.

Zomerfestijn 2023

Zomerfestijn 2023

Zomerfestijn 2023 Ook dit jaar organiseren we weer het Zomerfestijn met heel veel diverse activiteiten voor de...

Welzijn op Recept Ridderkerk

Welzijn op Recept Ridderkerk

Welzijn op Recept Ridderkerk Welzijn op Recept Soms zit je niet lekker in je vel. Je hebt bijvoorbeeld hoofdpijn en je...

Wel koffie, geen geleuter

Wel koffie, geen geleuter

Wel koffie, geen geleuter Heeft u behoefte aan een goed gesprek samen met anderen? Wat is de zin van het leven? Bent u...