Cursus omgaan met rouw en verlies

Donderdag 1 september 2022 starten Facet Ridderkerk en Karaat Mantelzorg met een 8-wekelijkse cursus ‘omgaan met rouw en verlies’ voor mensen die een dierbare verloren zijn. De cursus vindt plaats op 1,8,15,22 en 29 september en 6,13 en 20 oktober van 10.00 tot 12.00 uur.

 Heeft u iemand verloren door overlijden en heeft u behoefte aan ondersteuning en gesprekken? Het kan helpen om in gesprek te gaan met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Het verlies kan nog maar een paar maanden terug zijn geweest, maar kan ook al wat langer geleden zijn. In de cursus krijgt u zicht op uw eigen rouwproces en handreikingen hoe nu verder te gaan.

Gesprek, steun, aandacht voor elkaar en het eigen proces, hebben een belangrijke plaats in de bijeenkomsten. Tijdens de cursus worden verschillende thema’s behandeld die aan de hand van diverse methodieken en materialen worden doorgewerkt. Thema’s die u mag verwachten zijn: ‘zorg voor uzelf’, ‘omgaan met emoties en gevoelens’, ‘bijzondere dagen’ en ‘rouw en ‘toekomstperspectief’. Aan het einde van de cursus heeft u nieuwe inzichten en vaardigheden ontdekt voor het omgaan met het verlies in uw leven.

De lessen worden verzorgd door Masé Sutterland. Masé werkt sinds 1984 in de gezondheidszorg en is gespecialiseerd als rouwbegeleider en werkt daarnaast als docent. De cursus wordt gegeven bij Het Plein, adres: Koningsplein 2, Ridderkerk.

Aanmelden en kosten
Aanmelden voor deze cursus kan via of 0180 – 432 350. De kosten voor deelname bedragen € 27,50 voor acht lessen. De cursus start bij voldoende deelname, er is plaats voor maximaal 12 personen.

Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.

Wel koffie, geen geleuter

Wel koffie, geen geleuter

Wel koffie, geen geleuter Heeft u behoefte aan een goed gesprek samen met anderen? Wat is de zin van het leven? Bent u...

Omgaan met rouw en verlies

Omgaan met rouw en verlies

Omgaan met rouw en verlies Hoe om te gaan met het verlies van een dierbare? Onderwerpen die aan bod komen zijn omgaan...

Theatercollege Erik Scherder

Theatercollege Erik Scherder

Theatercollege Erik Scherder Tijdens deze interactieve lezing zal neuropsycholoog en hoogleraar Erik Scherder speciaal...