Creatieve workshops in Rijsoord

De Cultuur Camping is dé plek waar u samenkomt om verschillende creatieve workshops te volgen. De Cultuur Camping is een onderdeel van het senioren Zomerfestijn 2022. Op 11, 12, 14 en 15 juli geniet u van kleien, fotograferen, schilderen, vilten en live muziek op een prachtige locatie, namelijk in de tuin van Bezoekerscentrum de IJsvogel (Waalweg 9a) aan de rand van het Waalbos. De workshops worden gegeven door vakdocenten van het Servicebureau Onderwijs & Cultuur. Wie beide workshops op één dag wil volgen is welkom om tussen de workshops in op locatie te lunchen (zelf meebrengen).

Heeft u zin om lekker creatief bezig te zijn en natuurlijk te genieten van een mooie rustgevende omgeving? Schrijf u dan in voor de Cultuur Camping workshops. De kosten zijn 5 euro per persoon per workshop, inclusief koffie/thee/appeltaart.

Maandag 11 juli
10.00 tot 12.00 uur: Workshop Tuindieren van klei
Tijdens de workshop maakt u tuindieren van klei met vakdocent Nathalie de Waard van Wingerden. Tussen de Hosta’s kijken ineens een paar kraaloogjes u aan. Er is altijd leven in uw tuin met deze vrolijke tuindieren.

13.30 tot 15.30 uur: Workshop Vogelvoederbol van klei
Met deze vrolijke vogelvoederbol trekt u gegarandeerd al die leuke kleine vogeltjes die u zo graag in de tuin wilt zien.

Gratis busvervoer: vertrek vanaf bushalte Schoutstraat 5, om 9.30 uur en 13.00 uur (andere dagen o.b.v. eigen vervoer)

Dinsdag 12 juli
10.00 tot 12.00 uur: Workshop Landschap- en natuurfotografie
Hoe krijgt u de natuur zo mooi mogelijk op beeld? Tijdens de workshop van Mark Isarin fotografeert u met moderne apparatuur landschappen en naturen. Het Waalbos is een unieke locatie om te fotograferen. U hoeft zelf geen camera mee te brengen.

13.30 tot 15.30 uur: Een verhaal vertellen in vijf foto’s
Stap voor stap wordt u begeleid om in vijf foto’s een verhaal te vertellen. Wat is uw verhaal en hoe zorgt u ervoor dat het op beeld overkomt? U hoeft zelf geen camera mee te brengen.

Donderdag 14 juli
10.00 tot 12.00 uur: Workshop Schildercollage
Een collage is een kunstvorm, waarbij  gebruik gemaakt wordt van een mixed media techniek: Dat is deels schilderen met verf gecombineerd met uitgeknipte of gescheurde stukken papier die vastgelijmd worden op een ondergrond, in diverse lagen. Samen met vakdocent Helen Hietbrink gaat u heerlijk aan de slag met kwast en schaar.

13.30 tot 16.30 uur: Workshop Schilderij met Songtekst
N.a.v. een korte songtekst (of gedicht) maakt u een schilderij wat met de sfeer van de tekst te maken heeft. De techniek is illustratief. Het vertrekpunt is een stuk tekst. Daarna volgen er uitgeknipte woorden en letters en tekeningen.
Met aansluitend een hapje, drankje én live muziek van WHOP goes POP on Tour van 15.30 tot 16.30 uur!

15.30 tot 16.30 uur: Live Muziek
Seniorenpodium van Dordrecht, WHOP goes Pop, verplaatst zich naar de Cultuur Camping. Diverse optredens door senioren die van muziek houden, zelf muziek maken, een instrument bespelen of zingen. Laat u verrassen door heerlijke live muziek van deze dames en heren.
Kosten: gratis entree, exclusief consumpties

 

Vrijdag 15 juli
10.00 tot 12.00 uur: Workshop Vilten
Tijdens deze workshop gaat u vilten en maakt u mooie bloemen en andere creaties van vilt. Vilt ontstaat als de schubben van wol aan elkaar gaan haken. Toepasselijk, want in het Waalbos lopen schapen.

13.30 tot 15.30 uur: Workshop Macrameeën
Bij het bezoekerscentrum is vlas gezaaid. Van vlas wordt touw, draad en linnen gemaakt. Met touw gaat u macrameeën. Een sleutelhanger, riem of plantenhanger is mogelijk.

Kosten en locatie
Kosten: 5 euro per persoon, per workshop (m.u.v. Live Muziek op donderdag 14 juli deze activiteit is gratis)
Locatie: Bezoekerscentrum de IJsvogel, Waalweg 9A.

Meer informatie of inschrijven?
Neem contact op met Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350, per mail of kom langs op ons kantoor.
Meer informatie staat ook in de flyer Zomerfestijn 2022

Samen is leuker Ridderkerk

Samen is leuker Ridderkerk

Sluit je gezellig aan bij ‘Samen is leuker Ridderkerk’! Ben je tussen de 27 en 67 jaar en op zoek naar buurtbewoners...

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West Facet Ridderkerk organiseert vrijdag 17 mei 2024 een bingomiddag in Wijkcentrum West aan de...

Digikoffer bijeenkomst

Digikoffer bijeenkomst

Digikoffer bijeenkomst Op dinsdag 21 mei organiseert Facet Ridderkerk een Digikoffer bijeenkomst. De Digikoffer is een...