Compaan tegen eenzaamheid

De ouderenadviseurs hebben eind vorig jaar Compaantablets aan senioren uitgereikt. De tablet van Compaan is speciaal gemaakt voor ouderen en mag tot november 2021 gratis gebruikt worden, inclusief de maandelijkse gebruikskosten. Voor senioren in Ridderkerk die de Compaantablet graag willen uitproberen, zijn er nog een aantal beschikbaar.

De Compaan is speciaal ontwikkeld voor mensen zonder enige ervaring met computers, laptops en/of tablets. Een foto of filmpje ontvangen, een berichtje schrijven of beeldbellen? Dat willen we in deze lastige tijd toch allemaal? Met de Compaan kan dat op een eenvoudige en veilige manier. De Compaan heeft grote knoppen en een overzichtelijk scherm. U kunt nooit de weg kwijtraken op de tablet: er staat altijd een terug-knop op het scherm van de Compaan. Voor iedereen is deze tablet gemakkelijk te gebruiken.

De senioren die op dit moment gebruik maken van de Compaan zijn enthousiast. “Een dame van 90 jaar vertelt met veel trots dat ze nu beeldbelt met haar kleindochter en niet dacht dit ooit te kunnen leren”, zegt ouderenadviseur Miranda van de Nobelen.

Wilt u de Compaan uitproberen of kent u iemand die gebruik zou willen maken van de Compaan? Om in aanmerking te komen, moet er worden voldaan aan de volgende criteria: geen of weinig computerervaring, aansluiting voor WiFi en minimaal één persoon waarmee u kunt beeldbellen. Aanmelden kan bij Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of .

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren in WVC West op vrijdag 2 augustus 2024! Iedere eerste vrijdag van de maand wordt een speciale...

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk op zaterdag 27 juli van 9:30 – 12:00 uur vindt het Repair Café Ridderkerk plaats. Heeft u...

Mantelzorg gaat altijd door

Mantelzorg gaat altijd door

“Mantelzorg gaat altijd door” Facet Mantelzorg vraagt deze zomer speciale aandacht voor mantelzorgers die nadeel...

Gezellig muziek maken

Gezellig muziek maken

Gezellig muziek maken Kom en doe mee met onze muzikale seniorengroep! Heb je altijd al van muziek gehouden en speel je...

Zentangle/Droedel workshop

Zentangle/Droedel workshop

Zentangle/Droedel workshop Zentangle is een kunstvorm waarbij een klein kunstwerk ontstaat door kleine, herhalende...