Kom Erbij: Buurtsoep!

Kom een lekker ‘bakkie soep’ halen op 1,5 meter afstand. Op twee plekken in Ridderkerk staan 100 buurtsoepjes klaar voor wijkbewoners; woensdag 7 oktober in Winkelcentrum De Werf en op donderdag 8 oktober in Winkelcentrum Vlietplein. Je bent welkom van 11.30 tot 13.00 uur. Geniet van het soepje, de sfeer en het contact: dus Kom Erbij.

Ook dit jaar verzorgen de sociaal makelaars (voorheen opbouwwerk) van Facet Ridderkerk in de Week tegen Eenzaamheid activiteiten. Dit jaar in samenwerking met buurtgenoten Nasrin, Shahla en Bea van de wijken Drievliet en Bolnes. Op het menu staat dit jaar een lekker exotisch soepje en lekkere zoetigheden voor bij de koffie of thee.

Wanneer krijgt u een bakje soep? De sociaal makelaars hebben vrolijke gratis kaarten voor u meegenomen. U schrijft een kaart aan een persoon die volgens u een aardig kaartje verdient. Lever de kaart in en u krijgt van ons een bakje soep. De kaart wordt kosteloos voor u gepost. Het bakje soep kunt u mee naar huis nemen of weggeven, bijvoorbeeld aan uw buurman/vrouw. Vergeet niet de adresgegevens mee te nemen van de persoon aan wie u de kaart wilt sturen.

Let op: vanwege de coronamaatregelen houden we 1,5 meter afstand van elkaar.

Meldpunt Samen

Meldpunt Samen weer actief Hulp nodig of hulp willen bieden via meldpunt in Ridderkerk Het oplopend aantal...

Buren in tijden van corona

Wat is er nu fijner dan je thuis te voelen in je eigen huis. Zeker nu we in deze ongewone tijd met het coronavirus veel thuis zijn. Dan is het fijn als je buren hebt met wie je op goede voet leeft. Of dit nu betekent dat je regelmatig bij elkaar over de vloer kwam of dat je elkaar – ondanks verschillende leefgewoonten – kunt respecteren. Helaas gaat dat niet altijd goed. Soms groeien irritaties uit tot ogenschijnlijk onoplosbare situaties.

Bewoners verrast met Buurtsoep

In de Week tegen Eenzaamheid op woensdag 7 en donderdag 8 oktober brachten de sociaal makelaars, ouderenadviseurs en jongerenwerker van Facet, samen met Buurtklik Drievliet/’t Zand en Voor Elkaar Bolnes, 200 bakjes ‘Buurtsoep’ rond in de wijken Drievliet en Bolnes. Bewoner: “Bedankt voor de leuke attentie die wij gisteren mochten ontvangen. De soep was lekker. Het kaartje is vandaag al bij onze kleindochter bezorgd”.