Buitenspelen met een gratis straatspeelpakket!

Samen Buitenspelen is fijn. Je leert van elkaar, je bouwt vriendschappen op en het is vooral heel gezellig. Tijdens de actie “Buitenspelen is fijn!” van de sociaal makelaars van Facet Ridderkerk worden er maar liefst 24 straatspeelgoedpakketten uitgedeeld aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar in Ridderkerk. Let wel op:  op = op! 

“Het is fijn als kinderen heerlijk met elkaar buitenspelen in de straat, buurt of wijk. Het ontdekken wat je eigen straat te bieden heeft en welke spelletjes je met elkaar kunt doen in de straat. Denk bijvoorbeeld aan stoepranden, met krijt spoorzoekertje uitzetten, hinkelen, touwtjespringen of wat denk je van bussietrap en dit samen met alle buurtkinderen! Allemaal simpele spellen waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen op allerlei gebieden. Bovenal is buitenspelen gewoon gezond en bouw je vriendschappen op”, zegt sociaal makelaar Eveline Freling.

Zo kun je kans maken op een gratis straatspeelpakket

Op woensdag 9 juni vindt de Nationale Buitenspeeldag plaats. “Daarom zijn wij op zoek naar kinderen die een straatspeelgoed pakket willen beheren (zie voorwaarden) voor de hele straat. Elk jaar wordt de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd, ook in Ridderkerk. De straat speelgoedpakketten worden op donderdag 3 en vrijdag 4 juni uitgedeeld bij de aangemelde kinderen van de straten.”

Voorwaarden:

  • 2 tot 4 kinderen van een straat beheren het straatspeelgoedpakket. Dit is het uitleenpunt.
  • Er wonen kinderen minimaal 6 – 8 kinderen van 4 tot 12 jaar in de straat.
  • Straatspeelgoed pakket is voor de hele straat en alle kinderen mogen de spelletjes lenen.
  • Na gebruik van het speelgoed worden de spelletjes weer teruggebracht naar de beheerder(s).
  • Alle kinderen spelen fijn samen fijn buiten en met elkaar.
  • Maak een actie foto op de Nationale Buitenspeeldag 9 juni, met alle kinderen van de straat en stuur een de foto naar de sociaal makelaars. (Uiteraard met toestemming van de ouders)!

Aanmelden

Meld je snel aan bij sociaal Makelaar Eveline Freling via 06 – 52 62 62 30 of , in ieder geval voor donderdag 3 juni, met een aantal buurtkinderen en maak kans op één van de 24 straatspeelgoedpakketten. Ook voor meer informatie kun je bij Eveline terecht.

*Tijdens deze actie worden de coronamaatregelen van de Rijksoverheid nageleefd.

 

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren in WVC West op vrijdag 2 augustus 2024! Iedere eerste vrijdag van de maand wordt een speciale...

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk op zaterdag 27 juli van 9:30 – 12:00 uur vindt het Repair Café Ridderkerk plaats. Heeft u...

Mantelzorg gaat altijd door

Mantelzorg gaat altijd door

“Mantelzorg gaat altijd door” Facet Mantelzorg vraagt deze zomer speciale aandacht voor mantelzorgers die nadeel...

Gezellig muziek maken

Gezellig muziek maken

Gezellig muziek maken Kom en doe mee met onze muzikale seniorengroep! Heb je altijd al van muziek gehouden en speel je...

Zentangle/Droedel workshop

Zentangle/Droedel workshop

Zentangle/Droedel workshop Zentangle is een kunstvorm waarbij een klein kunstwerk ontstaat door kleine, herhalende...