20 mei 2024

Tennis

Ridderkerk
Geen evenementen gevonden!

Bezoekdienst weduwen en weduwnaars

Verlies hoort bij het leven, zo ook rouw. Iedereen krijgt in meer of mindere mate te maken met verlies. Verlies kent vele vormen, zoals bijvoorbeeld het overlijden van een partner.

Het overlijden van een partner is een aangrijpende gebeurtenis. Vroeg of laat, verwacht of onverwacht: voor vrijwel iedereen staat bij het verliezen van een dierbare de wereld stil. Niets lijkt meer hetzelfde. Emoties als pijn, verdriet, angst, onzekerheid, wanhoop of boosheid kunnen u overmannen, of misschien voelt u wel helemaal niets meer.

Met iemand praten die u begrijpt, omdat diegene uit eigen ervaring weet wat het is om een partner te verliezen, kan dan een waardevolle aanvulling zijn naast de steun vanuit uw omgeving. Juist wanneer de omgeving weer verder gaat met haar leven, staat het leven van u nog steeds stil en kan het moeilijk zijn het ‘gewone’ dagelijkse leven weer op te pakken.

Doelgroep

De bezoekdienst is er voor mensen van 65+ die hun partner verloren zijn. Dit kan onlangs zijn, maar ook wat langer geleden. De ervaring leert dat vaak na een jaar het verlies en de daarbij behorende rouw weer in alle heftigheid toeslaat.

Vrijwilligers

De vrijwilligers zijn zelf weduwe of weduwnaars of hebben ervaring met verlies door overlijden.

Zij hebben daarbij een gedegen training gehad en zij zijn in staat u een luisterend oor te bieden.

Hoe werkt het?

Wanneer u behoefte heeft aan een luisterend oor en misschien het delen van uw gevoelens, dan kunt u contact opnemen met de coördinator van de bezoekdienst.

Aan de hand van een kort intake gesprek wordt er een vrijwilliger gekoppeld. Deze vrijwilliger neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken om langs te komen.

Waar de één graag om de week een gesprek wil voeren, heeft de ander voldoende aan eens per maand. Ook de duur kan variëren, richtlijn is ongeveer een jaar.

Kosten

Aan de bezoekdienst zijn geen kosten verbonden.

De bezoekdienst is een samenwerking tussen de gemeente Ridderkerk en Facet Ridderkerk.

Contact

Angelique Bloemberg

Wilt u meer informatie, aanmelden of vrijblijvend een persoonlijk gesprek? Neem contact op met Angelique.

Mail Angelique

Bekijk de flyer

Klik op het plaatje en download de flyer.