Bewoners verrast met ‘Buurtsoep’

In de Week tegen Eenzaamheid op woensdag 7 en donderdag 8 oktober brachten de sociaal makelaars, ouderenadviseurs en jongerenwerker van Facet, samen met Buurtklik Drievliet/’t Zand en Voor Elkaar Bolnes, 200 bakjes ‘Buurtsoep’ rond in de wijken Drievliet en Bolnes. Bewoner: “Bedankt voor de leuke attentie die wij gisteren mochten ontvangen. De soep was lekker. Het kaartje is vandaag al bij onze kleindochter bezorgd”.

 “Het was schakelen, alle voorbereidingen die vooraf waren genomen moesten steeds aangepast worden in verband met de nieuwe regels rondom Covid-19. Uiteindelijk is het besluit genomen om de Buurtsoep rond te brengen in plaats van af te halen”, vertelt Rene Belder, sociaal makelaar bij Facet Ridderkerk.

De Buurtsoep was een verrassing voor de bewoners. Het bezoek was vooraf niet aangekondigd. De organisatie kwam langs met een tas gevuld met kaarten en informatie én per persoon een heerlijk bakje soep. De kaarten van Facet konden geschreven worden, waarna deze op dezelfde dag weer werden opgehaald, gefrankeerd en op de post werden gedaan door de sociaal makelaars.

De actie is goed ontvangen. “We kregen verschillende reacties; velen waren blij verrast, we hoorden mooie en emotionele verhalen. Daar doen we het voor, zeker in de Covid-19  periode waar wij allen direct of indirect mee te maken hebben. Ook hebben wij een honderdjarige meneer mogen ontmoeten. Hij kreeg van de jongerenwerker een door de kinderen uit de wijk gemaakt tasje. Daarom stimuleren wij ook jou om eens bij jouw buren aan te bellen: Een praatje aan de voordeur betekent vaak meer dan je vermoed”.

De sociaal makelaars willen alle bewoners hartelijk danken die deze actie met open armen hebben ontvangen en Voor Elkaar Bolnes, Buurtklik Drievliet-’t Zand voor de mooie samenwerking.

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West Facet Ridderkerk organiseert vrijdag 21 juni 2024 een bingomiddag in Wijkcentrum West aan de...