Babbeltrucs bij de FACET-Mannenclub

Bezig met babbels, is de leden van de Mannenclub op het lijf geschreven. Des te opmerkelijker het feit dat vrijdag jl. twee politieagenten zich indringend met deze bezigheid bezig hielden. Echter niet ambtshalve en het betrof ook een heel ander soort babbels.

Het bezoek betrof politiestudenten, die in het kader van hun opleiding aandacht besteden aan een zeer acuut veiligheidsprobleem; babbeltrucs. Het betreft methoden die criminelen gebruiken, om aan uw zorgvuldig bijeengegaarde euro’s en bezittingen een heel andere bestemming te geven. Zij voorzagen hun gehoor van tools en tips, ingeval men geconfronteerd wordt met zo’n babbeltruc.
Tevens was er aandacht voor de kwalijke gevolgen van het binnenlaten in uw huis van onbekenden, die met een scala van “dienstverlening of veiligheidsoogmerken” trachten bij u binnen te komen, om vervolgens uw geld, bankpasje of sierraden te ontvreemden. Bekende truc; de “bankmedewerker” die u eerst alarmerend belt en aankondigt dat uw pasje beslist moet worden opgehaald en de “brandweerman”, die uw rookmelders komt inspecteren.

Aansluitend volgden tips over beheer van de financiën, een veilige manier van pinnen, selectie van onverwachte bezoekers en veilige communicatie via telefoon en e-mail. Reacties van de toehoorders leverden nog een aantal opmerkelijke praktijkvoorbeelden op en werden veel gerichte vragen beantwoord. Tenslotte werd een brochure “Senioren & Veiligheid” uitgedeeld, waarin het e.e.a. nog eens goed uit de doeken werd gedaan. Conclusie; een zeer informatieve lezing, waaruit blijkt dat criminelen steeds weer actuele handelingen weten te verzinnen om u een beentje te lichten.

Geschreven door: Ton Remans, voorzitter van de Mannenclub van Facet Ridderkerk

Samen is leuker Ridderkerk

Samen is leuker Ridderkerk

Sluit je gezellig aan bij ‘Samen is leuker Ridderkerk’! Ben je tussen de 27 en 67 jaar en op zoek naar buurtbewoners...

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West Facet Ridderkerk organiseert vrijdag 17 mei 2024 een bingomiddag in Wijkcentrum West aan de...

Digikoffer bijeenkomst

Digikoffer bijeenkomst

Digikoffer bijeenkomst Op dinsdag 21 mei organiseert Facet Ridderkerk een Digikoffer bijeenkomst. De Digikoffer is een...