Alzheimer Café Ridderkerk

Op maandag 13 mei is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80.

Onderwerp: Bewegen en dementie
Spreker: Edwin Troost, bewegingsagoog

Bewegen is voor iedereen belangrijk, er wordt volop aandacht besteed aan het bewust worden van voldoende beweging.
Uit onderzoek is gebleken dat bewegen, naast dat het goed is voor de algehele gezondheid, helpt om de geestelijke achteruitgang te vertragen.
Ook als je dementie hebt is het belangrijk om te blijven bewegen.

Wilt u meer weten en meepraten over dit onderwerp, dan bent u van harte welkom bij het Alzheimer Café op 13 mei aanstaande.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het Alzheimer Café vindt iedere 2e maandag van de maand plaats. De avond begint om 19:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur.

Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Facet Mantelzorg, Salem, Lelie Zorggroep, Internos, Aafje en Alzheimer Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelique Bloemberg, mantelzorgconsulent Facet Mantelzorg via 0180 – 432 350 of

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West Facet Ridderkerk organiseert vrijdag 21 juni 2024 een bingomiddag in Wijkcentrum West aan de...