Alzheimer Café Ridderkerk

Op 8 januari 2024 is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80.

Onderwerp: ‘Zeg JA bij dementie’
Sprekers: Freya Flach en Hanneke van de Pol

Draag jij zorg voor iemand met dementie? En loop je weleens tegen lastige situaties aan? De zorg voor iemand met dementie kan een flinke uitdaging zijn. In deze workshop leer je hoe je positief contact kunt maken en houden met jouw persoon met dementie. De workshop zit vol herkenbare voorbeelden, praktische tips en oefeningen die je helpen degene met dementie beter te helpen en te begrijpen.
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het Alzheimer Café vindt iedere 2e maandag van de maand plaats. De avond begint om 19:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur.
Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Facet Mantelzorg, Salem, Lelie Zorggroep, Internos en Aafje en Alzheimer Nederland.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelique Bloemberg, mantelzorgconsulent Facet Mantelzorg via 0180 – 432350 of .

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren Iedere eerste vrijdag van de maand wordt een speciale filmmiddag georganiseerd voor de...

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk Op zaterdag 24 februari a.s. vindt, van 9:30 tot 12:00 uur, het Repair Café Ridderkerk plaats....

Samen is leuker Ridderkerk!

Samen is leuker Ridderkerk!

Samen is leuker Ridderkerk! De eerste bijeenkomst ‘Samen is leuker Ridderkerk’ was een geslaagde bijeenkomst. Maar...