Activiteiten voor thuis

Let een beetje op elkaar, en op jezelf! Nu de scholen en kinderopvang gesloten zijn en het openbare leven zo goed als stil ligt, is de kans groot dat jij thuis werkt en ook je kinderen thuis hebt. Daarom delen de combinatiefunctionarissen en sportconsulenten tips voor ouder-kind-activiteiten, challenges en Do It Yourself (DIY) tips! Deze pagina wordt regelmatig geupdatet, dus kom kijken of er nog nieuwe tips bij staan. Heb je zelf een tip? Deel deze met ons via Facebook of communicatie@facetridderkerk.nl. We vinden het uiteraard leuk om video’s en foto’s van jullie te ontvangen!

Challenge: geef WC rollen door

Onze combinatiefunctionarissen en sportconsulenten dagen je uit! Maak ook een filmpje waarin je de WC rollen doorgeeft aan jouw collega’s, vrienden of familieleden!

Beweegparcours

DIY: Maak een beweegparcours en beweeg lekker buiten met de kinderen! 🐸 Springen, fluiten, tikken, rondjes draaien, kikkersprongen en finishen! Bekijk de video van het parcours dat wij maakten hier!

Maak een knikkerbaan

DIY-Challenge: Maak de grootste, mooiste of spectaculairste knikkerbaan. Bekijk hier een voorbeeldvideo!

  • Zoek een ruimte die groot genoeg is om jouw knikkerbaan te bouwen. Let er vooral op dat kleine kinderen de baan niet kunnen beschadigen of knikkers en kleine onderdelen inslikken!
  • Zoek materiaal: buizen, wc rolletjes, kartonnen buizen, stofzuigerslangen, je oude racebaan, k’nex, lego, fietsbellen, oude muziekinstrumenten. Je kunt bijna alles gebruiken voor jouw knikkerbaan. Je knikker kan er overheen of doorheen rollen. Gebruik liever geen glas of aardewerk.
  • Bouw jouw knikkerbaan: bouw van beneden naar boven, dat werkt makkelijker. Zorg dat de baan steil genoeg loopt dat een knikker er goed overheen kan rollen. Tip: maak de baan niet hoger dan jezelf én ga niet op een stoel of tafel staan om er bij te komen.
  • Meer tips, bijvoorbeeld voor als een knikker blijft steken of een knikker van de baan valt én hints vind je hier.

Workout Challenge met WC rollen!

Brendon en Terry laten je zien hoe je thuis in beweging kunt blijven met een WC rollen Workout Challenge! Doe je mee?

Nationale Suiker Challenge

Eten is overal. In onderstaande video neemt het Voedingscentrum je mee op stap met Lukas (3 jaar). Hij komt op veel verschillende momenten in aanraking met ongezond eten. Waarschijnlijk is je kind nu nog niet dik, maar door een ongezonde leefstijl kunnen kinderen dikker worden. Overgewicht is niet goed voor de gezondheid en de ontwikkeling van je kind. De kansen op ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten en pijn in de gewrichten nemen toe. Juist daarom is het zo belangrijk om gezond en gevarieerd te eten! Bekijk de website van het Voedingcentrum. Je vindt hier alles over gezond eten en drinken voor kinderen.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds

Van 8 tot 14 juni is de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds: 7 dagen gezond eten en drinken zonder suiker. Meedoen is goed voor je gezondheid, verrassend lekker en helemaal gratis. Ga jij de uitdaging aan? Inschrijven is al mogelijk via deze link.

Wij doen mee, jullie ook?!

Maak een Skittles regenboog!

Een leuk experimentje om thuis te doen: een Skittles of Smarties regenboog te maken! Leg de Skittles of Smarties op een plat bord, giet er wat warm water bij en afwachten…

Fit blijven zonder sportschool!

De oorsprong van deze training komt uit Japan, de Tabata-training. De gehele oefening duurt maar 4 minuten, dus alle tijd om het een keer in het reclame blok van jouw favoriete programma te doen! Je doet 8 rondes van 20 seconden en na elke 20 seconden heb je 10 seconden rust. Je hoeft geen tijd bij te houden dit doet de app voor je! Vind je 8 rondes niet genoeg, doe dan nog eens 8 rondes met andere oefeningen.

Uitvoering

Voor het juiste effect is het belangrijkste dat je gedurende de twintig seconden echt alles geeft, wat jouw lichaam aan kan,  om het maximale uit de work-out te halen. Haal zo goed en zo veel mogelijk herhalingen per ronde.

Bekijk de filmpjes voor oefeningen die je kunt doen:

Download de app:

Heb je zelf nog oefeningen of oefeningen die je met elkaar kan doen, deel deze dan met ons!

Wat kun je allemaal doen met een WC rol?

Melvin laat zien wat voor spelletjes je kunt doen met een WC rol. Probeer het zelf en daag anderen uit!

Op safari in je eigen tuin: hoeveel dieren zie je?

Zelfs de kleinste achtertuin of het parkje om de hoek zit tjokvol dieren. Toegegeven, niet van het formaat olifant, maar het zijn vaak best bijzondere dieren. Een middagje ‘op safari’ doe je dus gewoon in je eigen tuin.

Tip: Knutsel na deze safari een kriebelbeestje!

Eetwissels!

Ook als je veel thuis bent, is gezond en met regelmaat blijven eten belangrijk! 🥒 🍓

Gezond eten is best een uitdaging. Voor iedereen. Er is geen magisch dieet. Het zit ‘m in je gewoontes. Die pas je niet 1-2-3 aan. Maak daarom eetwissels: kleine veranderingen in je leefstijl. Bij elke wissel zorg je beter voor jezelf en het milieu. En daar mag je best trots op zijn!

Grote veranderingen hou je moeilijker vol. Zet daarom kleine stapjes. Maak kleine eetwissels binnen wat je nu al eet.

Welke eetwissel maak jij?

DIY: Maak een leuke tekst met stoepkrijt

Maak een leuke of opbeurende tekst met stoepkrijt die andere mensen kunnen lezen! 🎨 Jerry maakte al een mooie tekening in Drievliet.

Pokémon Challenge

Welkom in de Pokémon wereld! Er zijn allerlei verschillende Pokémonkaarten verstopt en het is jouw taak om ze te vinden!  – Download hier de kaart en vraag iemand anders om de kaartjes uit te knippen en te verstoppen! 

Als je een Pokémonkaart hebt gevonden, moet je de opdracht uitvoeren die op de kaart staat.

Binnen welke tijd heb jij alle oefeningen gedaan? Alle Pokémonkaarten gevangen? Dan ben je klaar! Succes.

Fit met TeamNL!

Wil jij weten hoe onze olympische topsporters tijdens deze dagen fit blijven? 🎾🏊‍♂️Check dan de website van Team NL en kijk of jouw favoriete sporter of sport hier tussen staat. Laat je inspireren door hun workout!